Kajian menunjukkan kencing manis atau diabetes menjadi ancaman kepada lelaki seiring dengan peningkatan umur. Bahkan mereka yang berusia awal 20-an dan 30-an juga berisiko menghidap penyakit ini. Salah satu komplikasi kencing manis kepada lelaki adalah terhadap kesihatan zakar. Lelaki mempunyai masalah mati pucuk iaitu masalah mencapai ketegangan zakar atau masalah tidak mampu mengekalkan ketegangan zakar.

kencing manis

Kencing Manis Yang Menghilangkan Kemanisan Hidup

Banyak punca seorang lelaki itu menghidap kencing manis. Antaranya pemakanan yang tidak sihat iaitu pemakanan yang tinggi gula dan karbohidrat yang mempunyai indeks glisemik tinggi. Gaya hidup seperti kurang bersenam, merokok, tekanan dan sebagainya juga mendedahkan seseorang itu kepada risiko kencing manis.

Seorang lelaki yang disahkan kencing manis telah hilang kemanisan hidupnya. Kencing manis menyebabkan masalah pada salur darah dan sistem saraf. Masalah kepada sistem saraf ini menyebabkan beberapa masalah lain seperti:

  • Sukar mengawal kencing.
  • Kerap mendapat jangkitan pada salur dan pundi kencing.
  • Degupan jantung laju secara tiba-tiba
  • Masalah penghadaman, loya, muntah dan kembung perut secara tiba-tiba.
  • Rasa pening dan mahu pitam bila bangun berdiri dengan cepat
  • Pandangan kabur sekejap apabila bergerak masuk dari kawasan cerah ke kawasan gelap dan sebaliknya.

Hilangnya Manis Hubungan Seksual Disebabkan Kencing Manis

Hubungan seksual lelaki dan wanita amat penting dalam kehidupan suami isteri. Lelaki yang menghidap kencing manis terancam dengan tahap kesihatan zakar yang lemah atau mati pucuk. Gagal mencapai ketegangan zakar atau tidak mampu mengekalkan ketegangan zakar menjadi masalah paling biasa berlaku dalam kalangan pesakit kencing manis. Ini menyebabkan seorang lelaki yang bergelar suami itu tidak mampu memberikan kepuasan seks kepada isterinya disebabkan masalah zakar yang kurang tegang.

Kencing Manis Punca Kesihatan Zakar Terganggu

Untuk mendapat ketegangan zakar yang normal atau ereksi yang keras, seseorang lelaki itu perlu mempunyai saluran darah, sistem saraf dan hormone lelaki yang normal dan sihat. Di samping mempunyai keinginan untuk menerima rangsangan seks.

Apabila seseorang lelaki itu disahkan menghidap penyakit kencing manis, terdapat beberapa gangguan pada sistem tubuh badannya. Pada kebiasaannya, pesakit kencing manis juga akan menghadapi masalah tekanan darah tinggi yang membawa kepada masalah aliran darah ke zakar. Paras gula yang tidak normal dan masalah sistem saraf juga menyumbang kepada masalah ini.

Ultimax Pill – Produk Untuk Meningkatkan Prestasi Seksual Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation